Двама министри яли пържоли от заразената транжорна във Варна

20:06, 23 юли 15 / Политика 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама министри са консумирали телешки пържоли, доставени от транжорна „Дари” в квартал Аспарухово, където бяха открити антраксни спори. Това разкри областният управител на Варна Стоян Пасев, който е вечерял с двамата представители на кабинета и също е консумирал от съмнителното месо. Той отказа да съобщи кои са министрите, но уточни, че са вечеряли на 10 юли в ресторант, който попадна в списъка на заведенията, в които се предполага, че е достигнала заразата. По думите на губернатора двамата все още не подозират за случая.

Справка в новинарския архив на Topnovini.bg показа, че на 10 юли на посещение във Варна и областта са били вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин и министърът на отбраната Николай Ненчев.

Резултатите от пробите на починалата в неделя крава в село Млада гвардия вече са готови и са положителни, стана ясно след заседанието на кризисния щаб в Областната управа. Тревопасното е загробено съгласно нормативните изисквания. Не са констатирани нови случаи на животни, проявили симптоми на антракс, съобщи и.д. директор на Агенцията по безопасност на храните във Варна - д-р Даниел Денев.

Очаква се пробите, които бяха взети след дезинфекцията от търговските обекти във Варненско и Добричко, да излязат най-късно в понеделник на обяд, информира областният управител. Ветеринарните власти обмислят да ваксинират срещу антракс животните в още две села на територията на община Ветрино.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама