Бернд Шумахер: Пловдив работи отлично за Световното по гребане

20:08, 23 юли 15 / Спорт 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Висока оценка на организационния комитет на Световното първенство по гребане до 23 г. даде техническият делегат на Международната федерация по гребане (ФИСА) Бернд Шумахер.

"Искам да благодаря на организационния комитет за отличната подготовка. Ние знаехме, че трасето е много добро, но срещнахме работа на изключително високо ниво. Всичко се случва навреме. Хората са услужливи и лъчезарни. Церемонията по откриването също беше много стилна и атрактивна. Мисля, че гребците я оцениха подобаващо", заяви Шумахер.

Той коментира и готовността на Пловдив да организира Световното първенство за мъже и жени, на което е домакин през 2018 г.

"Шампионатът, който се провежда в момента, и този през 2017 г., отново за младежи до 23 години, са тестовите състезания, които да подготвят организационния комитет за голямото Световно. Нивото на организацията се вдига с всяко следващо състезание", каза експертът.

По думите му Световното за мъже и жени е съвсем различно събитие на съвсем различно, но Гребният канал в Пловдив е готов да го поеме. "Организационният комитет ще се справи и всички заедно ще го проведем през 2018 г.", убеден е техническият делегат на ФИСА.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама