Сравниха "Арена"-та в Русе с нов мост между България и Румъния, до 2017 строят 4-лентов път от Русе до АМ Хемус

20:44, 23 юли 15 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инвеститорът на русенската "Булстрад Арена" Пламен Бобоков сравни залата с нов мост между България и Румъния. По време на пищната церемония той връчи специални плакети на министър-председателя Бойко Борисов, на министъра на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, на кмета Пламен Стоилов и на други високи гости. 

По време на церемонията премиерът Бойко Борисов пое ангажимент до края на годината да бъде проектиран, а до 2017 да бъде завършен 4-лентовият път, който да свързва Русе с автомагистрала "Хемус".

Бе съобщена и идеята за откриване на музей на спорта в залата, който ще бъде оборудван допълнително. Лентата на новото съоръжение прерязаха Бойко Борисов, Лиляна Павлова, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и румънският министър на спорта Габриела Сабо, народни представители и представители на общината.

Сред присъстващите в залата бяха Константин Папазов, Любо Ганев, както и бившият премиер Пламен Орешарски, който също заслужи специални благодарности за помощта, която оказа на инвеститорите.

Министър Павлова подчерта, че  залата ще съчетава спортни и културни събития, което я прави уникална не само за Русе, но и за цялата страна. „Благодарение на усилията на кмета и неговия екип в последните години Русе разцъфна. Само по европейските програми инвестициите в Русе са над 200 млн. евро. Ето защо смятам и ще повторя, че Русе е  „перлата на Дунав“, каза още регионалният министър. Тя пожела на всички да ползват новата придобивка със здраве. „Искам да си пожелаем тук много български спортисти да получат своите заслужени първи места и медали и с гордост да слушаме националния химн“, каза още Лиляна Павлова.

Официалното откриване бе предшествано от богата програма, сред които изпълнения на млади русенски таланти, игри с публиката, и забавна програма на обичания комик - Шкумбата. Състезателите на БК "Дунав Русе" Зорница Костова и Николай Николов предадоха ценни съвети на множество деца. В заниманията се включиха и треньорите от школата на клуба Юлия Николова и Руслан Русев. Черешката на тортата бе грандиозният концерт на примата на родната естрада Лили Иванова, която неведнъж предизвика бурни аплодисменти и изправи на крака хилядите изпълнили залата с вечните си хитове и част от по-новите си песни.

Общата стойност на направените инвестиции за изграждането на обществения комплекс са над 55, 8 млн.лв. в, от които частният инвеститор е осигурил близо 37 млн.лв. През миналата година за залата бяха отпуснати 9 млн. лева от държавния бюджет. Правителството гласува още 3,5 млн.лв. за подземните паркинги, които са на общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама