Предстои силен туристически сезон в България

22:25, 23 юли 15 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръст на продажбите в туризма през последните дни и оптимистична прогноза за летния сезон у нас отчете Националният съвет по туризъм. На фона на очаквания спад на руски туристи по българското Черноморие, се очаква ръст от 5 % на туристите от Украйна.

С 40% повече туристи очакваме от Молдова, което е близо 30 хил. души повече в сравнение с миналата година. Оптимистични са и прогнозите от Германия - увеличение от 5 %, Великобритания - запазване на нивата или ръст с 2-3 на сто, Турция - ръст с 10 на сто, Австрия - 10-15 на сто,Израел - 10 на сто, Франция - 5 на сто. Повече туристи се очакват и от Скандинавски държави - около 2-3 на сто, от Гърция - 5 на сто, Румъния - 3 на сто.

На срещата бяха оповестени и данните от изминалия зимен сезон. Според тях 1,180 млн. чуждестранни туристи са посетили България в периода декември 2014 - март 2015 г., което е ръст от над 8 на сто, в сравнение с предходния сезон.

Гледната точка на бизнеса е, че България предлага много добри условия за туризъм от декември до началото на април. През март обаче заетостта спада, заради липсата на информираност на туристите.

Според министъра на туризма Николина Ангелкова, зимните ни курорти могат да се превърнат и в целогодишна дестинация за международен и вътрешен туризъм чрез комбиниране на различните видове специализиран туризъм - планински, излетен или приключенски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама