На кино под звездите в Борисовата градина

23:09, 23 юли 15 / Култура 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С прожекция на филма „Бартер“ ще се открие четвъртият сезон на „Пътуващото лятно кино“. Обичаната българска актриса Татяна Лолова ще открие събитието заедно със столичани, утре в Борисовата градина.

Четвърта година поред инициативата на БНТ осигурява на любителите на седмото изкуство от различни градове в България една вечер на кино под звездите. Утре в 21 ч. Ще започне прожекцията на интригуващия филм „Бартер“. Главната женска роля е поверена на Татяна Лолова, а мъжката - на Филип Аврамов – Фицата. В лентата участват и други звездни актьори - Владимир Пенев, Койна Русева и Михаил Мутафов. Лентата е продължение на документалния филм „Омагьосан от морето" на Атанас Киряков.

Между 24 юли и 28 август тази година лятното кино на колела ще посети 26 населени места. И този сезон заедно с филмите, ще има и пътуваща детска библиотека. За четирите години от създаването си, кампанията реализира 99 прожекции под открито небе, пропътува повече от 15 000 километра и събра на кино под звездите над 70 хил. зрители. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама