Земеделски производители излизат на протест в Царев брод

06:35, 24 юли 15 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 50 земеделски производители от Шуменско заедно с машините си ще излязат на протест в района на бензиностанция “Ал и Ко” в село Царев брод днес от 9 часа. Това съобщи за Topnovini.bg кметът на селото Стефан Живков.

Селските стопани, които притежават земеделски машини скачат срещу наредбата за поставяне на нимомери за следене на закупеното и изразходвано от тях дизелово гориво. От мярката са засегнати предимно дребните земеделски производители, които притежават една или две машини, защото цената на брояча е около 20 хил. лв.

В случай, че не монтират изискваните по наредбата устройства стопаните трябва да зареждат машините на обикновени бензиностанции.

Недоволните от изискването за монтиране на нивомери няма да затварят пътни отсечки, но ще заредят машините си с гориво на обикновена бензиностанция, за да покажат нагледно какво би се случило, когато пред колонките се извият опашки от чакащи трактори и комбайни и леки коли.

Недоволството на местните земеделски производители днес е в подкрепа на националния протест срещу наредбата за нивомерите, който се провежда в столицата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама