Обучиха 270 старозагорски общинари да се усмихват

07:06, 24 юли 15 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 270 служители от общинска администрация получиха сертификати за преминато обучение по проект „Повишаване квалификацията на служителите за постигане на по-ефективна администрация", съобщиха от община Стара Загора. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет", на стойност 119 940 лв.

 „Обученията имаха за цел да подобрят и повишат работата и мотивацията на общинските служители за реализиране на ефективни политики, качествено обслужване на гражданите и бизнеса и да създадат условия за устойчив икономически растеж и заетост в община Стара Загора. Проведени бяха 5 външни специализирани обучения по ключови компетенции и 2 обучения в Института за публична администрация, пряко свързани със стратегическото развитие на общината. Те доведоха до повишаване и усъвършенстване на придобитите вече знания на служителите в съответните области на работа, създадоха нови такива, което доведе до по-добро обслужване на гражданите“, обясни ръководителят на проекта Цена Велкова.

 „Усвоените норми за етично и професионално поведение предотвратяват прояви на бюрокрация, корупция и други незаконни действия. Те станаха по-търпеливи, по-вежливи, усмихнати и повишиха общественото доверие в себе си в техния професионализъм и морал. А всичко това ще доведе до утвърждаване авторитета на общината“, допълни Велкова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама