Протест на зърнопроизводители ще блокира пътя Пловдив-Карлово

07:11, 24 юли 15 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във връзка с провеждането на протестни действия на земеделски производители днес от 9 до 18 часа временно ще бъде ограничено движението по главен път ІІ-64 Пловдив-Карлово, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Автомобилите, които се придвижват към Пловдив, ще бъдат пренасочвани по обходен маршрут: с. Царимир - с. Церетелево - с. Неделево - с. Строево - главен път ІІ-64, малко преди АМ "Тракия".

Очаква се 50-60 комбайни и трактори да се съберат на изхода към Пловдив при село Труд. Те ще се подредят в километрична колона, за да заредят дизел от бензиностанцията на "Лукойл", съобщи председателят на Регионалния съюз на зърнопроизводителите и зам.-председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите Светослав Русалов, цитиран от "АгроПловдив".

Затапване със селскостопански машини ще има още и при Съединение и Раковски.

Общо към 80 комбайни и трактори в Пловдивска област ще излязат на протест срещу изискването за монтиране на нивомери и фискални устройства върху съдовете с гориво, наложено в измененията на Наредба Н-18 на Министерството на финансите. Зърнопроизводителите са категорични, че няма да се оборудват с измервателната техника и ще продължат да зареждат от обществените бензиностанции.

Създадена е необходимата организация за опазване на обществения ред и безопасността на движението, увериха от ОД на МВР в Пловдив. Оттам призовават водачите на моторни превозни средства да бъдат внимателни и да спазват разпорежданията на полицейските служители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама