АБВ ще подкрепи съдебната реформа (обновена)

08:59, 24 юли 15 / Политика 25 810 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Парламентарната група на АБВ най-вероятно ще подкрепи на първо четене проектопромените в Конституцията, съобщи преди минути в Народното събрание лидерът и идеолог на партията Георги Първанов. Председателят на групата проф. Борислав Борисов единствен ще положи парафа си под новите текстове.

АБВ обаче заявиха, че имат резерви към проекта и най-вероятно ще искат промени в някои от текстовете между първо и второ четене. С гласовете им при първо четене промените получават 180 гласа подкрепа, което ще позволи законопроектът да бъде задвижен бързо.

Партията обаче е недоволна от квотите в съдийската и прокурорската колегии. От АБВ настояваха за запазване на статуквото и със сигурност ще гласуват "против" този текст на второ четене.

След вчерашния председателски съвет, на който участваше и премиерът Бойко Борисов, АБВ се събраха, за да обсъдят своята подкрепа. Очаква се днес законопроектът да бъде внесен в деловодството на Народното събрание.

Предвид събирането на подписи за новия вариант, депутатите гласуваха отпадане на точката, съдържаща първоначалния проект, от дневния ред. Това стана със 167 гласа "за", 27 "против" и 3 "въздържали се". Недоволни от отпадането бяха от БСП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама