Радан Кънев: Надявам се РБ да не се разпадне

09:21, 24 юли 15 / Политика 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев изрази надежда коалицията да не се разпадне. Това стана в коментар относно вчерашната позиция на "Движение България на гражданите", които излязоха с декларация, че не са доволни от смекчаването на проектопромените в Конституцията. "Надявам се, че не", каза Кънев в отговор на въпроса "Има ли риск от разпадане на Реформаторския блок?".

"Нека да видим днес, вчера бяхме заедно с Найден (Зеленогорски) и Меглена (Кунева) и имахме обща позиция. Нека да видим дали ни е еднаква съвестта", каза още той.

Преди да влезе в Народното събрание, Кънев говори с протестиращите граждани, които останаха недоволни от компромиса. "Мисля, че ги убедих, като им казах, че огромният успех е разделянето на ВСС според първоначалния проект и според програмата на Реформаторския блок. Това е политическо чудо - с 23 депутати да убедиш 160, които нямат такава мярка в програмата си, а някои дори са открити противници на подобна промяна", каза Кънев. И призна, че Блокът е направил "политическа жертва", като се е отказал от явното гласуване във ВСС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама