Старозагорка осъди „Лидл” за счупен крак в дупка на паркинга

10:17, 24 юли 15 25 498 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Старозагорска осъди веригата „Лидл” за телесна повреда, заради дупка на паркинга на един от магазините в  Града на липите.  Присъдата постанови Старозагорският окръжен съд.

В исковата си молба В.Д. твърди, че на 16.02.2014 г. след обяд спряла пред хипермаркет „Лидл", в североизточната част на града,  за да напазарува. Около 16, 00 часа паркирала колата си на паркинга на магазина. Слязла от колата и тръгнала към входа на магазина, но внезапно попаднала в несигнализирана и необезопасена дупка, представляваща канализационен отвор- част от вътрешната канализационна на мрежа на паркинга за отвеждане на дъждовните води, на която липсвала дъждоприемната решетка. Почувствала остра болка и извикала за помощ, но не получила такава. След първоначалните минути на стрес и силна уплаха се обадила по телефона на сина си, за да дойде и да й помогне. Откарана е в болница. В следствие на падането й в шахтата се оказало, че има счупване на пищялната кост на десния крак. Направили и операция, наложило се да ходи с патерици дълго време. 

Затова жената иска обезщетение от 30 000  лева, от които 2 186, 93 лева за лечението, а останалото за болки и страдания вследствие на причинената средна телесна повреда.

От „Лидл” не оспорват, че В.М. е получила увреждането, но не приемат размерите на иска.

Според съда в хода на производството са събрани доказателства, че шахтата на паркинга на магазина  е била в такова състояние в продължение на повече от 5 месеца.  Служители на магазина  твърдят, че мястото било обезопасено веднага след инцидента, а на следващия ден заплахата била отстранена от фирмата - изпълнител.

 След като преценяват доказателствата съдиите осъждат „Лидл България” да заплати на пострадала В.Д. парични обезщетения в размер на 2186.93 лева за лечението и за причинени неимуществени вреди обезщетение в размер на 10 000 лв.

Решението може да се обжалва пред Апелативен съд Пловдив.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама