Освежават паметниците на възрожденците в Приморския парк на Варна

10:39, 24 юли 15 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички 14 паметници по Алеята на възрожденците в Морската градина ще бъдат основно почистени, а надписите - отново позлатени. Работата по поддръжката започва от днес, 24 юли, ще продължи през почивните дни и ще приключи във вторник идната седмица, съобщиха от Дирекция "Култура и духовно развитие" в Община Варна.

Специално внимание ще бъде обърнато и на два паметника, намиращи се в градинката на площад "Севастопол" – на Стефан Караджа, както и на маестро Добри Христов, чиято 140-годишнина от рождението му ще честваме в края на годината. Основно освежен и почистен ще бъде и паметникът на кап. I ранг Димитър Добрев, командвал торпедоносеца "Дръзки" по време на героичната атака срещу турския крайцер "Хамидие".

Обновяването на паметниците във Варна започна по инициатива на кмета Иван Портних още миналата година. Първи бяха освежени войнишкият паметник в Старите гробища и паметникът на падналите приморци в Сръбско-българската война. Специално осветление бе поставено и на паметника на граничаря в Морската градина, където предстои да бъде извършена реставрация и консервация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама