Задържаха близо 91 тона нелегално вино в Брестовица

11:28, 24 юли 15 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 91 тона (90 874 литра) вино задържаха при проверка митнически служители в района на село Брестовица, съобщиха от Агенция "Митници".

Митническа мобилна група към Централно митническо управление и служители на  отдел "Акцизи" в Пловдив са направили проверка на производствени помещения в района на селото, при която е установено наличие на 90 874 литра вино.

Част от виното се съхранява в съдове - бъчви и бидони, с различна вместимост, а друга част е бутилирано и етикетирано, подготвено за реализация.

Обектът е имал разрешение за производство на алкохолни напитки, издадено по реда на Закона за акцизите и данъчните складове, което е било прекратено в края на 2011 г.

Според етикетите намереното при проверката бяло, червено вино и розе е било от реколта 2013 г. и 2014 г., което говори, че в обекта се е извършвало производство без разрешение и в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове.

Предстои образуване на административнонаказателно производство и изземване на средствата и съоръженията, послужили за незаконното производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама