Демографската криза влиза в парламента

11:38, 24 юли 15 / Политика 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По искане на парламентарната група на БСП-Лява България през следващата седмица депутатите ще разискват проблема с демографската криза. Повод стана въпрос на председателя Михаил Миков към социалния министър Ивайло Калфин.

"В последните години има много малко подобряване на демографската картина в страната. То далеч не е достатъчно. Начинът, по който страната се справя с тези тенденции, които ще дадат негативен ефект след години, са записани в демографска стратегия", смята вицепремиерът. Той изтъкна, че въпросът с лошата демографска картина не се решава с една или друга мярка, а когато жизненото равнище на българските граждани стане по-добро, българските жени ще са готови и ще могат да гледат децата си и да се развиват в кариерата си, а семействата ще осигурят добър стандарт на поколението си.

"Тези мерки би трябвало да бъдат комплексни. Намерението ми е демографската стратегия да стане парламентарен въпрос", подчерта Калфин. Той уточни, че с експерти от БАН преглежда отново стратегията и през есента ще предложи на народните представители да приемат различна процедура, с която тя да се утвърждава от парламента и да стане повод за годишно обсъждане. "Това ще увеличи възможностите и на народните представители, и на обществото да видят какви конкретни мерки могат да се вземат. Разчитам на вашата подкрепа", каза още той.

Разискването ще е в рамките на парламентарния контрол следващия петък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама