Зърнопроизводители от Пловдивско се заканиха да протестират ежедневно (снимки)

12:03, 24 юли 15 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С демонстративно зареждане на гориво на бензиностанция до село Труд зърнопроизводители от Пловдивско излязоха на протест днес. Над 70 тежки земеделски машини блокираха движението по пътя Пловдив-Карлово. Протестиращите се заканиха, че действията им ще станат ежедневни, ако не бъде отменено изискването за монтиране на нивомери и фискални устройства върху съдовете с гориво, наложено в измененията на Наредба Н-18 на Министерството на финансите.

Монтирането на нивомерни устройства е непосилно като цена, а освен това не е ефективна мярка срещу контрабандата на гориво, смятат фермерите. По думите им зареждането на една селскостопанска машина отнема между 10 и 20 минути, в зависимост от капацитета на резервоара, който е около 350 литра за трактор и около 1200 литра за комбайн.

Движението по пътя Карлово-Пловдив е блокирано в едното платно. На място има служители на КАТ ''Пътна полиция'', които регулират трафика. Превозните средства се пренасочват по обходен маршрут Царимир - Церетелево - Неделево - Строево - главен път ІІ-64, малко преди АМ "Тракия".

Очаква се протестът да продължи до 16 часа днес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама