Над 700 кг контрабанден тютюн иззет при полицейски проверки в Плевен

12:31, 24 юли 15 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
704.26 кг насипен тютюн и 112 кутии с цигари без акцизен бандерол са иззели вчера плевенските полицаи, информират от пресцентъра на ОД на МВР. В хода на специализирана операция по линия „Акцизи“ на пазар в Плевен са извършени проверки на 45-годишна, 32-годишен и 64-годишен, и тримата от село Буковлък. Иззети са пликове с 2.260 килограма насипен тютюн. Съставени са три акта за административни нарушения по Наредба № 14 на ОбС - Плевен.

В дома на 57-годишна в село Буковлък са открити също вчера 100 кутии с цигари без бандерол от различни марки, както и чанта, съдържаща 21 броя прозрачни пакета със сух насипен тютюн с общо тегло около 2 килограма. Установените акцизни стоки без бандерол са предадени с протокол за доброволно предаване.

При извършена проверка в имота на 67-годишен в град Койнаре, са открити в лятна кухня, 12 кутии с цигари без български акцизен бандерол. Тютюневите изделия са предадени доброволно и се намират на съхранение в РУМВР – Червен бряг.

На торостепенен  път на подхода за картинг пистата посока Ловеч - Плевен служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" и сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР - Плевен спрели за проверка товарен автомобил "Форд Транзит",  управляван от 46-годишен от село Буковлък.

В автомобила са открити 20 сезалени чувала, съдържащи тютюн с общо тегло около 700 кг. Извършен е оглед от главен разследващ полицай и нередовната стока е иззета. Водачът на „Форд“-а е  заявил, че установената в автомобила листна маса е негова. 

За констатираното в хода на проверката е уведомен дежурен прокурор в РП – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама