Митничари на Капитан Андреево намериха папагали без документи

13:56, 24 юли 15 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъж от Кърджали опита да контрабандира през ГКПП Капитан Андреево 10 сиви папагала – жако без необходимите документи, съобщиха от РИОСВ Хасково. Мъжът пътувал от Турция за България. По време на митническата проверка, служителите намерили птиците в автомобила и се оказало, че за тях той не може да представи необходимите документи.

Птиците са с неизвестен произход и нямат ветеринарни сертификати. Деянието е в нарушение на Закона за биологичното разнообразие (ЗБР). За случая е уведомена Екоинспекцията в Хасково и на място е извършена проверка.

Предстои РИОСВ – Хасково да състави акт за административно нарушение по Закона за биологичното разнообразие, който предвижда глоба от 2000 до 10 000 лв. за физическите лица, а за юридическите лица и едноличните търговци имуществена санкция от 5000 до 30 000 лв.       Птиците ще бъдат конфискувани и временно настанени в зоологическата градина в София до влизането в сила на наказателно постановление, след което МОСВ ще  издаде заповед за окончателното разпореждане с тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама