Събрана е почти половината от нужната сума за лечението на Ирина от Белене

14:27, 24 юли 15 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
3 505 лева е сумата, събрана от билетите за благотворителния концерт в помощ на Ирина; от базара и всички до момента продадени гривни, превърнали се в символ на кампанията - 3 188 лева; кутия за дарения, поставена преди концерта във фоайето на читалището - 1 170 лева; 14 733,07 лева в банковата сметка или общо 22 596,07 лева е събраната сума до момента за лечението на 28-годишната Ирина Бучева от Белене. Това съобщи Ралица Господинова, пресаташе на местната управа в крайдунавския град.

„Благодарим на всички! Доволни сме и щастливи, още повече че виждаме усмивка на лицето на Ирина и надежда в очите й”, споделят приятелките й, подели инициативата.

Ще припомним, че всичко започна преди малко повече от месец, когато изпращат писмо до руската клиника „Неуровита”. Тогава се заражда надеждата, че срещу сумата от 21 000 евро болестта на Ирина може да бъде диагностицирана и лекувана със стволови клетки. Следва откриване на банкова сметка на името на Ирина; поставянето на кутии за дарения в магазини, заведения и институции; разпращане на писма за подкрепа; рекламна кампания по общинския вестник на Белене „Дунавски новини”, социалната мрежа Фейсбук, регионални медии и Нова телевизия; подготовка на базар; изработване на гривни от червен конец и символа на безкрайността и надпис „Hope”; провеждане на благотворителен концерт.

„Към кампанията ни се включиха много хора. Благодарим на Кмета на Община Белене Момчил Спасов, на всички от читалището, на ВФ 28880, на новите ни познати от град Свищов и село Ореш, както и на всички дарители. Наистина много хора ни подадоха ръка, а всяка помощ, всеки жест ние оценяваме. Извиняваме се, че няма как да изредим всички поименно”, казват приятелките на младата жена. За благотворителния базара с предмети са се включили хора и от Англия, а гривни са закупували както жители на Белене, Свищов, Ореш и региона, така и от столицата и чужбина чрез поръчки по Фейсбук.

Кулминация на дейностите в помощ на Ирина е бил концертът в салона на беленското читалище снощи. Той е продължил над 3 часа, което дава надежда на организаторите след време да подготвят втори концерт.

Запланували са редица нови инициативи - откриване на щанд за Ирина по време на празничните за Белене дни в началото на септември, изработването на тениски, концерт в с. Ореш. Успоредно с това продължава продажбата на гривните срещу сумата от 2,00 лева, както и базара, разположен във фоайето на читалището. Кутиите за дарения ще бъдат активни до края на месец август по магазини и заведения.

„Отворени сме за всякакви нови идеи. Очакваме и нови съмишленици в каузата да върнем надеждата на Ирина, защото никой не е застрахован от подобна съдба”, казват още приятелките на 28-годишната жена, която е изцяло парализирана от пролетта на 2013 г. и в България не може да получи от лекарите диагноза на заболяването си.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА BGN

IBAN: BG48 FINV 9150 1316 5144 96

Първа инвестиционна банка

BIC: FINV BGSF

ИРИНА БОРИСЛАВОВА БУЧЕВА

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама