РДНСК отмени разрешенията за строеж в къмпинг „Юг”

14:33, 24 юли 15 25 450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирите издадени от главния архитект на община Царево разрешения за строеж в къмпинг „Юг” край село Лозенец са отменени като нищожни. Това е станало със заповеди от 21-и и 22-и юли. на началника на Регионална дирекция Национален строителен контрол – Югоизточен район (РДНСК-ЮИР). Новината е съобщила днес във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, съобщиха от МРРБ.

По-рано министърът подаде сигнал до Върховна административна прокуратура с искане да бъде протестирано като нищожно разрешение за строеж за "Вилно селище" в местността Караагач, с. Лозенец. Причината е допуснато строителство при съществени нарушения на императивни законови разпоредби на нормативната уредба по опазване на околната среда и по устройство на територията на къмпинг „Юг”, извършено върху защитен обект „дюни“, без решение по ОВОС и без оценка за съвместимост по Закона за биологичното разнообразие.

От Окръжна прокуратура-Бургас са подадени протести до началника на РДНСК-ЮИР с искане за прогласяване нищожността на общо 4 разрешения за строеж по инвестиционното предложение.

Заповедите на шефа на регионалния строителен контрол подлежат на обжалване по съдебен ред и след влизането им в сила всички строежи, които са изпълнени въз основа на отменените строителни книжа, се квалифицират като незаконни и ще подлежат на премахване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама