След няколко дни пак спират водата за дълго

14:36, 24 юли 15 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Следващото продължително спиране на водата в Сливен се очаква около 27 юли, обявиха днес от надзора на  проекта за водния цикъл на града.

За още две или три планови спирания на водата в Сливен до края на август, когато ще приключи етапът от водния цикъл на Сливен, обяви строителният надзор на  проекта за водния цикъл на града инж.Красимир Лозанчев.

Той, заедно с управителя на ВиК-Сливен Севдалин Рашев и Пейчо Пейчев – главен инж. на фирмата-изпълнител на проекта обявиха, че не си прехвърлят вината относно последното продължителното спиране на водата и взаимно са отстранили една тежка авария и считат, че за допуснатия проблем са виновни и трите страни по изпълнението  на проекта.

Спирането на водата се налага заради подмяна на спукан кран на магистрален главен водопровод и следващото по-дълго прекъсване на водоподаването най-вероятно ще бъде около 27 юли.

„Сливен няма затворен пръстен на водоснабдяване и това би трябвало да бъде приоритетна задача на новото общинско ръководство. След една, две години проблемите ще са още по страшни. По-добре сега малко повече търпение и лишение, отколкото след това да има проблеми”, каза още Лозанчев и допълни, че  алтернативно водоснабдяване би било обект на нов европейски проект.

Новият управител на ВиК-Сливен Севдалин Рашев успокои, че няма нарушение в качеството на питейната вода. Прави се мониторинг и не се забелязва изменение в нормите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама