Две могили с нова придобивка

14:37, 24 юли 15 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител Стефко Бурджиев и кметът на общината Николай Христов прерязаха днес лентата на обновения и реновиран градски парк в Две могили.

Същият е ремонтиран със средства от публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Проектирането е дело на проектантска фирма „Дизайн-студио”-Русе , а изпълнителят, осъществил ремонтните дейности е Консорциум „Дунав Хидроизомат-2014”.Общата стойност на инвестицията е 798 хиляди лв.

С тези средства са обновени 12 дка паркова площ, изградени са нови функционални зони като детска площадка и велоалея, реконструирана е част от градския площад, осъществена е нова осветителна енергоспестяваща инсталация. Новозалесеният парк разполага с автоматизирана поливна система. В рамките на проекта е изградена изцяло нова настилка в размер на 5 000 кв.м. Подменени са тревните площи и са засадени над 2000 декоративни широколистни дървета, храсти и цветя.

Всички алеи и подходи към парка са предвидени съобразно изискванията за достъпна среда и позволяват безпрепятствено придвижване на хора с увреждания, възрастни граждани и родители с колички за малки деца.

„С осъществяването на този проект градим по-доброто бъдеще на Две могили", каза в приветствието си кметът на общината.

"Аз искрено се надявам паркът да стане любимо място за срещи и развлечения на млади и стари и най-важното да го почувстваме, като нещо общо и наше и да го пазим с грижата на добър стопанин", добави той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама