Жители на Дивдядово се жалват от пропаднала улица

14:55, 24 юли 15 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Улица „Иван Кръстев Ивански” в шуменския квартал „Дивдядово” пропада, сигнализираха граждани.

Улицата не е асфалтирана, а по средата има и пропадане, което живеещите в района пълнят с натрошени тухли и камъни, за да могат да ползват отсечката.

„Улицата е в окаяно положение, колите не могат да минават”, каза Десислава Искренова. Според нея има спукан канал. „Тече мръсна вода по цялата улица. Има и пчели, децата не могат да играят”, обясни жената.

Казва, че положението е такова от години. „Сигурно 20-30 години нищо не е пипнато”, заяви тя. Десислава обясни, че 20-те семейства, които живеят на улицата периодично запълват пропадането. „Ние колкото можем попълваме, но като минат колите и пак се смъква надолу”, каза тя и призова институциите да обърнат внимание на проблема им.

Зам-кметът по строителство и екология в Община Шумен Иван Йонков каза, че казусът с улицата ще бъде разгледат, щом приключи процедурата по избор на фирма, която да извърши летните ремонти на улиците в общината.

„Преди да имам сключен договор, няма как да даваме отговор. Когато подпишем, ще обходим всички улици”, заяви той и допълни, че проблемът с тази улица е от доста години. „Проблемът там не е толкова елементарен, но в рамките на това, което можем, ще отговорим дали може да бъде направена”, каза Иван Йонков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама