Офис за насърчаване на бизнеса ще заработи във Варна

15:10, 24 юли 15 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варна ще стане пилотен град в страната, в който ще бъде разкрито регионално представителство на Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия. Това стана ясно днес по време на среща на кмета Иван Портних с изпълнителния директор на Агенцията Мариета Захариева. Инициативата е национална, обхваща 7 града и се подкрепя от министъра на икономиката Божидар Лукарски и евродепутата Ева Паунова.

"На разположение сме за реализиране на идеята, уверен съм, че по-бързата и точна информация за възможностите за работа по европейските фондове, например, ще бъде полезна за местния бизнес, за стимулиране на конкретни инвестиции", каза Иван Портних. Той е възложил на зам.-кмета Пейчо Пейчев да бъде осигурена общинска база, в която да бъде сформиран изнесеният офис на Агенцията.

"Целта ще бъде предприемачите не просто да бъдат препращани към някоя институция, а директно да бъдат организирани срещи с конкретни експерти по въпросите, които ги интересуват. Представителят на Агенцията ще информира фирмите за проявите, които отговарят на техните нужди, и при желание ще ги записва за участие. По този начин ще може по-добре да бъде формирана структурата на активните предприятия, което пък ще даде възможност за стимулиране на конкретни инвестиции и развитие на кадрите според нуждите на предприемачите", заяви Мариета Захариева. В центъра ще бъдат давани индивидуални консултации, на място и онлайн.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама