Варненци прекрачиха новата пешеходна зона край Морска гара (снимки)

15:25, 24 юли 15 / Любопитно 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В последния работен ден на горещата юлска седмица десетки варненци посетиха най-новата градска придобивка – пешеходната зона край морския пристан. Слънце, палми, красиви цветя, чешмички, пейки, декоративни котви и пояси, исторически фотоси и свеж морски полъх разведриха първите посетители на зоната, в която автомобилите са строго забранени.

Тази сутрин варненката Светла прочела в Topnovini.bg, че зоната вече е отворена и решила да я посети с двете си малки деца. "Гледката е отлична, виждам, че има и много пейки за отмора. Първото ми впечатление обаче е, че липсва сянка. С тези палми трудно ще бъде постигната. Трябва да се помисли и за малки търговски обекти, които да предлагат освежаващи напитки като минерална вода и кафе", е мнението на Светла. За сметка на това зоната не е лишена от модерна тоалетна, където посетителите могат да облекчават физиологичните си нужди напълно безплатно.

Димитър Кончев споделя, че иска и другият кей да бъде отворен за посетители. Мъжът добави, че със социализирането на тази зона очаква да види на това място много круизни туристи, граждани на Варна и хора от цялата страна.

Тихомир Тодоров пък беше довел жена си и 4-годишната си дъщеричка на разходка по кея. Мъжът също прочел добрата новина в интернет и веднага решил да изненада семейството си.

Промяната в част от функционалното предназначение на Пристанище "Варна-Изток" бе предвидена още в приетия през 2012 година Общ устройствен план на града. През ноември миналата година общинските съветници в морската столица приеха с пълно единодушие предложението на кмета Иван Портних общината да облагороди за собствена сметка 27 дка държавен терен от Пристанище "Варна-Изток". Седем месеца по-късно проектът е реализиран.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама