Кметът на Гергевец с жалба до ЕВН за системни проблеми с ел. захранването

15:41, 24 юли 15 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жалба до ЕВН ще изпрати кметът на сливенското село Гергевец Михаил Стоянов. Той ще я внесе от името на жителите на малкото населено място.

Недоволството е породено от  зачестилото спиране на ел. захранването без видими причини като метеорологични условия, както и всекидневно прекъсване за части от секундата като при токов удар.

„Вече сме сигнализирали и за оголени кабели, но все още няма реакция”, възмущава се кметът.

Подготвя се и подписка до КЕВР, която в понеделник ще бъде изпратена в комисията. Засега са събрани над 370 подписа, като до началото на следващата седмица числеността ще се увеличи , смята Стоянов.

Последното прекъсване на ел.захранването е от снощи. Без ток са останали овцеферма и две кравеферми. Аварийната група е пристигнала и без да бъде отстранена повредата, си е тръгнала. Ел.захранването е възстановено днес, обясни кметът.

„Проблемът не е прецедент. Той е от години. Много от ел. уредите на жителите на Гергевец са повредени от честите и кратки прекъсвания на захранването. В Гергевец живеят близо  800 души. При нерешаването на проблема не са изключени  и протестни действия", смята Стоянов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама