Христо Иванов: За радикална реформа не мога да говоря

15:49, 24 юли 15 / Политика 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не сме се отказали от останалите изменения в Конституцията, но за тях ще се търси подкрепа по-нататък. Това заяви пред журналисти министърът на правосъдието Христо Иванов, предаде репортер на София Topnovini.bg. Изказването му дойде след внесения вчера в деловодството на Народното събрание законопроект за изменения в Конституцията.

По думите му новият законопроект съдържа най-важната част от промените, които е трябвало да се случат.

„Препоръката на Европейската комисия е за реорганизация на Висшия съдебен съвет (ВСС). За да можем да направим това ни трябваше тази част от конституционните промени, които се съдържат в законопроекта“, обясни Иванов и допълни, че основният закон ще бъде завършен и доизграден с измененията в Закона за съдебната власт.

Според Христо Иванов този законопроект осигурява необходима стъпка към нужната реформа.

„За радикална реформа обаче не мога да говоря“, повтори той.

Попитан как оценява всичко, което се случи през измината седмица, Иванов го определи като нормална част от политиката в една демократична страна.

На въпрос във връзка с оценката на Бойко Борисов, който заяви през седмицата, че лично се е намесил в преговорите, защото Иванов не се справял и ще го „омачкат“, правосъдният министър обясни, че очевидно без личния ангажимент на премиера, на лидерско ниво нямало да се случи този пробив.

„Аз мога само да съм му благодарен за неговата ангажираност“, допълни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама