Подобрена инфраструктура с повече паркоместа радва туристите в Китен

16:11, 24 юли 15 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Китен е пълен с туристи, двата плажа са заети докрай, съобщи кметът на града Атанас Петров за Topnovini.bg. Сезонът е започнал малко трудно, но сега нещата са се нормализирали с навлизането в разгара на лятото.

Завършени са редица проекти, започнати преди сезона. Направени са подобрения в парка в Морската градина, за което са вложени 20 хил. лв. Разширена е една цяла улица, което решава проблема с паркоместата там. Друга е преасфалтирана нацяло.

Кметството в Китен продължава да работи усилено и по други обекти. До една седмица ще приключи строителството на модерната спортната площадка в града, за което са вложени 180 000 лв. Започната е и рекултивация на сметището за 1 млн. лв.  

„Както всяка година проблемите са едни и същи, свързани са най-вече със засиления трафик през лятото в града. Но ние се стремим да отваряме повече паркоместа и да облекчаваме движението”, каза Атанас Петров.

Припомняме, че във вторник министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова съобщи, че плажните принадлежности в Китен са най-евтини. Това е показала проверка по плажовете по цялото българско Черноморие, при което са сравнени цените. В къмпинг „Китен” чадър, шезлонг и маса струват 10 лева. Това прави градчето най-изгодно за лятна почивка и предпочитано от нашите и чуждите туристи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама