10 месеца затвор за рецидивист, опитал да измами монахиня в Асеновград

16:13, 24 юли 15 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районният съд в Асеновград одобри споразумение и осъди на 10 месеца лишаване от свобода при строг режим 33-годишния Стоил Павлов от Кюстендил.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, мъжът бе обвинен в опит за измама с цел имотна облага - престъпление по чл. 211 във вр. с чл. 209 ал. 1 във връзка с чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 21 юли 2015 г. Стоил Павлов позвънил три пъти на монахинята. Първия път се представил за игумен на друг манастир, където събирали средства за мъж Стоил Павлов, наскоро излязъл от затвора. Парите му трябвали за пътуване от Благоевград до Пловдив.

Втория път обяснил, че са нужни общо 168 лева за пътни и за наемане на квартира в Пловдивско, за да започне работа.

Третия път се представил за журналист, който искал да прави телевизионен репортаж за оказаната помощ от църквата.

На 22 юли отново позвънил на монахинята като се представил за свещеника от манастира, който искал да съобщи, че Павлов пристига, за да вземе дарените пари. Монахинята се обадила на игумена и разбрала, че не е организирана кампания за събиране на средства за Стоил Павлов.

След подаден сигнал на тел. 112 Павлов е задържан на път за манастира. Мъжът е направил е самопризнания. От 2002 г. до 2012 г. той е осъждан 17 пъти, повечето от присъдите са за кражби.

Одобреното споразумение е влязло в сила и Павлов е приведен в затвора за изпълнение на наказанието, уточниха от съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама