Граждани искат от Фандъкова повече сигурност в Борисовата градина

16:15, 24 юли 15 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две петиции в интернет родиха последните инциденти в Борисовата градина, където преди дни дядо бе зверски пребит, а 16-годишният Георги Игнатов бе убит през юни т.г. Едната настоява за повишаване на мерките за сигурност в Борисовата градина и по-адекватно изпълнение на служебните задължения от полицаите и е отправена към столичния кмет Йорданка Фандъкова, министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и директора на СДВР Младен Маринов.

С втората се иска забрана на неонацистката организация "Кръв и чест", която има клон в България. Вчера те отрекоха пребилият 3-годишно момче Патрик Първев да е техен член, каквато информация се бе появила, както и участие в побоя над пенсионера в Борисовата градина. "Много тревожен е факта,че „Кръв и чест“ има връзки с парламентарно представени политически партии. Нейни членове са забелязани да охраняват мероприятия на националисти", пишат още гражданите.

"Въпреки че има данни, че от 2013 година насам са засилени мерките за сигурност в парка – инсталирани са охранителни камери и осветление, а има също и конна полиция – двата инцидента в рамките на месец и половина, извършени посред бял ден, от които поне единият пред очевици, доказват, че Борисовата градина не е сигурно място за гражданите и техните деца. Ако охранителните камери са активни и са разположени на ключови места в парка, следва да не представлява затруднение нападателите на възрастния мъж да бъдат разпознати и арестувани.

Имаме основания да смятаме, че дежурните полицаи толерират присъствието на индивиди, носещи отличителни белези на неонацистки групировки – пречупени кръстове, татуировки на „Кръв и чест”, скинхедс, както и на агресивно настроени футболни агитки, особено в района около стадиона на ЦСКА, но често са виждани да проверяват документите на тийнейджъри или хора с по-нестандартен външен вид, иначе с нищо непривличащи вниманието и движещи се сами", пишат още гражданите.

Петиция за забрана на неонацистката организация "Кръв и чест"

Петиция за справяне с престъпността в Борисовата градина

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама