Пътят за Виница ще бъде ремонтиран до края на август

16:31, 24 юли 15 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Участъкът от пътя за квартал Виница, който е в ремонт заради свлачищни процеси, ще бъде готов до 3-4 седмици, съобщи кметът на Варна Иван Портних, който провери на място работата по обекта заедно с министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова. Основните укрепвания на терена са направени, поставени са пилоти, направена е част от канализационната система, докладваха изпълнителите.

"Наясно съм с проблемната инфраструктура във Виница – получавам много сигнали и оплаквания от хората, затова искам да споделя, че предвиждаме сериозни инвестиции в района", увери Иван Портних. Целият бул. "Цар Борис III", който свързва Виница с Варна, както и централната част на квартала, вече са включени в инвестиционната програма на общината за новата оперативна програма „Региони в растеж“, от която морската столица има гарантирани 84 млн. лв. безвъзмездно европейско финансиране.

Програмата ще бъде представена в Министерството на регионалното развитие и благоустройството до 15 септември и след като бъде одобрена, ще започне работа по обновяване на кв. Виница.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама