Автомобили затапват линейките на крайбрежната алея във Варна

17:17, 24 юли 15 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотиците безразборно паркирани автомобили по протежението на крайбрежната алея във Варна затрудняват достигането на спешните екипи при инцидент. Това съобщи за Topnovini.bg д-р Иван Иванов, управител на ДКЦ “Света Клементина”, който осигурява медицинското обслужване по градските плажове и курортните комплекси. По думите му често стават и огромни задръствания на моторни превозни средства, а линейките едва достигат до пострадал. Шефът на плажните медици е категоричен, че движението на автомобили на алеята и на плаж "Кабакум" изобщо не се регулира.

"Сигнализирал съм концесионера, който е наясно с проблема и би трябвало да предупреди общината. Откакто махнаха бариерите, медиците се придвижват много трудно, особено натоварено е в събота и неделя”, каза още доктор Иванов.

По негови данни от началото на летния сезон по-тежките инциденти по варненските плажове са няколко. Единият е с 18-годишен младеж на III буна в неохраняемата зона. Момчето плувало и изведнъж се почувствал зле. Спасители го видели и успели да го издърпат.

Друг тежък инцидент е регистриран в курорта "Св. св. Константин и Елена". Там на басейн в комплекса поляк решил да скача, но се объркал и се гмурнал с главата надолу в плиткото. Медиците веднага му оказали помощ. Впоследствие чужденецът бил хоспитализиран в неврохирургията с фрактура на шиен прешлен.

На плаж "Нирвана" в курорта "Златни пясъци" също е регистриран инцидент. За щастие е бил по-лек и пострадалият се разминал само с травми. Това лято медиците оказват предимно помощ на колабирали в горещините. Водните инциденти са по-малко, отчита д-р Иванов.

Той отправя апел към варненци и гостите на града да бъдат по-предпазливи при почивката си на плажа. На всеки морски бряг има табели на различни езици, които трябва да се спазват, за да няма проблеми край морето.

Другото, което трябва да знаят плажуващите, е, че е опасно, след като се нахранят или пият енергийни напитки, да влизат в морската вода. Здравният специалист съветва и хронично болните да ходят в ранните часове на плаж или следобед след 16 часа, когато слънцето не е толкова силно. Хората трябва избират охраняемите зони за плажуване, защото там има спасители и медицински екипи, които работят от 8 часа до 18 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама