Нов четирилентов път ще свързва Русе и Велико Търново, обяви Бойко Борисов

17:21, 24 юли 15 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нов четирилентов път между Русе и Велико Търново ще бъде проектиран до края на тази година и завършен през 2017 година, съобщиха от Община Велико Търново.

Решението е обявено от министър председателя Бойко Борисов по време на посещение в град Русе вчера и е възложено на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да започне спешно работа по този проект.

"До края на годината ще го проектираме. През 2017 строим, към завършване имам предвид. Четирилентовият път, който да свързва Русе с магистрала "Хемус", каза министър председателят.

Бойко Борисов беше в град Русе заедно с Министърът на регионалното развитие и благоустройството госпожа Лиляна Павлова, където откриха новата многофункционална зала "Булстрад Арена".

Според проекта на Национална компания „Стратегическа инфраструктура“ четирилентовият път „Русе – Велико Търново/част от трансевропейски коридор № 9 Хелзинки – Истанбул/ ще се съчетае в пътно съоръжение с преминаващото на 15 км. до Велико Търново трасе на автомагистрала „Хемус“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама