Фрегатата "Смели" се завърна от международно учение в Румъния

17:47, 24 юли 15 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фрегатата "Смели" се завърна във Варна след успешно участие в противоподводното учение на Военноморските сили на Румъния Sea Shield 2015, съобщиха от пресцентъра на българските ВМС.

През дните на море българските военни моряци, съвместно със своите американски, гръцки, португалски, румънски, турски, украински и холандски колеги, тренираха общите си действия по търсене и спасяване на море, контрол на корабоплаването, борба с подводница и проверка на кораб.

По време на сериала по ескортиране на транспортен кораб, пренасящ особено ценен товар, фрегата "Смели" своевременно откри "противников" ракетен катер, след което беше изпратена в група с холандската фрегата "Tromp", за да неутрализират целта.

При отработването на сериала по контрол на корабоплаването бординг група извърши проверка на "Смели", а при сериала за борба с подводница нашата фрегата беше кораб за ранно откриване и оповестяване на тактическата група.

Двама офицери от нашите Военноморски сили бяха включени в състава на Щаба за контрол на учението EXCON, развърнат на борда на румънската фрегата „Maria”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама