Читателите на Topnovini.bg дадоха нов мандат на Пламен Стоилов в Русе без балотаж

19:02, 24 юли 15 / Политика 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Настоящият кмет на Русе Пламен Стоилов, който наесен отново ще бъде кандидатът на ГЕРБ за поста, ще спечели вота с 63%. Това сочат резултатите от анкетата на Topnovini.bg, в която участваха 1882 души.

На въпроса "Кого предпочитате за кмет на Русе?" 1 177 са предпочели именно него.

На второ място читателите на медията класират Божидар Йотов с 12 %. Обявеният вече като кандидат на БСП за връщане на поста, който заемаше между 2005 и 2011 г., бивш кмет е с 230 гласа.

226 души са посочили като свой фаворит Искрен Веселинов. Народният представител от "Патриотичен фронт" на няколко пъти бе спряган за нов кандидат за кмет въпреки, че все още не е представен официално като такъв. На предходните избори през 2011 г. той стигна до балотажа със Стоилов.

Следващият най-добър резултат в анкетата на Topnovini.bg е на Владислав Вълканов - 7%. Председателят на "Граждански съвет Русе" и администратор на фейсбук групата "Русенци" е събрал подкрепата на 124 души.

Едва по 14 гласа са получили други двама известни към момента кандидати за кмет на Русе Стелиян Стефанов от АБВ и д-р Камен Милков от "Нова алтернатива за Русе".

71 души, или 4%, са заявили, че биха предпочели друг различен от изброените кандидати, а 26 са отговорили с "Не мога да преценя".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама