Три изкуства се обединяват в Музея за съвременно изкуство

21:21, 24 юли 15 / Култура 25 483 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Последен юлски уикенд. Ако все още не сте заминали на море и случайно сте в София тази събота и неделя, не завиждайте на приятелите си, а се потопете във възможностите, които градът ви предлага.

„Фючър Шотс – На въздух“, петък от 17:00 до 22:30 в Музея на съвременното изкуство

Петък вечер е. Къси крачоли, късо кино, музика от „Фалшименто“ и изложба от Водна кула арт фест. Три изкуства се обединяват на „Фючър Шортс – На въздух“ в Музея за съвременно изкуство Софийски Арсенал, бул. „Черни връх 2“. Началото е 17:00 до 22:30. Организаторите напомнят на гостите на градината на музеяда си носите „одиялънце за посядъне“, а пък филмите започват в 21:00.

Събитието започва с музика, която ще пренесе гостите в света на независимата музика, инди рока, електронната музика. След това изложба Towns in Need of Love („Градове в любовна нужда“) и в 21:00 започва прожекцията на осем късометражни филма от цял свят, с богато жанрово разнообразие – – драми, документални и експериментални филми, черни комедии, анимации. Всичко това с вход свободен и на открито. Дори да пропуснете първото им излъчване в петък, творбите ще бъдат показвани и всяка събота и неделя през август в изложбената зала на музея „Софийски арсенал“ – от 10 до 18 часа.

Летен фестивал на жълтите павета – Творците на паветата, събота от 10:00 на площад „Батенберг“

Последният уикенд на месец Юли ще премине в творческо настроение. Пак ще имаме работилници на открито, майстори ще представят занаятите си. А посетителите ще могат да закупят авторски произведения - рисувани шалове и дрехи, ръчно сътворени бижута шапки и аксесоари, произведения от глина, порцелан, стъкло, керамика , дърво, хартия. Участници от Български соколарски съюз ще донесат своите възпитаници и всеки ще може да се снима със соколите срещу 5 лв, които ще отидат при децата от фондация "Дечица".

„Нощна София на ролери!“- събота от 20:30 до 23:30 Метростанция „НДК“

Традицонното нощно каране на ролери по софийските улици. Условията за участие в събитието са следните: -Начинаещите са добре дошли, но трябва да са с пълна протекция (без каска) и да владеят Т-стоп или V-стоп. - Всеки участник трябва да има светлоотразителни аксесоари. - Всеки участник трябва да си носи лични документи, а лица под 14 години могат да участват само с придружител-настойник на ролери или колело. - Тръгването е точно в 21:00 часа от метростанция "НДК" от страна на бул.Витоша (мястото е известно под името АПТЕКАТА) - Маршрутът е http://ridewithgps.com/routes/9414154. - Участието е доброволно и всеки участник е длъжен да спазва инструкциите на организаторите и да пази не само себе си, но и другите участници, както и никой не трябва да изпреварва Водача на групата  

Втора среща за настолни игри на открито! - събота от 10:00 в Южния парк

Много игри, много бъбрене и много позитивно настроение.

Рисуване с графити на стената на 51 СОУ - събота 25 юли от 10:00

Художниците от фондация „140 идеи“ ще изрисуват стената на 51 СОУ „Елисавета Багряна“ с графит, посветен на дивата природа и мястото на човека в нея. Всички желаещи на 25 юли от 10:00 до 14:00 часа ще могат да се включат в образователната програма за деца. Ще има работилници за разпознаване на стъпки от животни, урок за звуците в природата, филми, лекции и игри. Местата са ограничени, затова се препоръчва предварително записване на [email protected] .

Футбол в събота вечер

ЦСКА София - Вихрен Сандански, събота от 20:00 Стадион Българска Армия

Левски (София) - Литекс (Ловеч) събота от 21:00, Стадион "Георги Аспарухов"

„Детски музей на колела“ - неделя 26 юли от 10:00 до 20:00 в Градинката пред Народен Театър

В 8 научно-креативни работилници и импровизиран музей, децата да бъдат запознати с основните периоди от историята на световното изкуство – Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Попарт. След като преминат през всички 8 арт-ателиета, децата ще имат възможността да станат куратори намузейната експозиция, като подредят в музея на колела специално създадените копия на най-великите произведения и да получат диплома за преминатото обучение.

"Весела ваканция" в парка до Дома на културата "Искър" - понеделник 27 юли

Пеене, рисуване, танци и игри във „Весела ваканция” с напълно безплатни творчески занимания за децата се провежда този месец и месец август в парка до северния вход на Дома на културата „Искър”. Седмицата на народните и спортните танци е на 27, 29 и 31 юли. С това танците не спират, а продължават и през следващата седмица на 3, 5 и 7 август. Децата ще пеят любими свои песни в седмицата на пеенето на 10, 12 и 14 август, а на 17, 19 и 21 август ще бъде театралната седмица. „Веселата ваканция” за малчуганите ще завърши със седмицата на рисуването на 24, 26 и 28 август.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама