5% ДДС върху детските храни искат в Стара Загора

07:20, 26 юли 15 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да се намали на 5% ставката на Данък добавена стойност (ДДС) за бебешки храни, пелени и други стоки, и пособия за отглеждане на деца, настояват старозагорски социалисти, подкрепяни от много граждани, съобщиха от централата на партията в Града на липите. Законопроектът за промени в Закона за данъка върху добавената стойност бе внесен в Народното събрание в началото на юли. Вносителите от ПГ „БСП лява България” настояват той да бъде приет до края на годината, за да влезе в сила от 2016 г.

Гражданска инициатива „Искам братче! Искам сестриче!” заедно с екип от БСП организира утре публична дискусия по промените в ЗДДС, с които ще се намалят ставките. Стара Загора е един от първите градове в страната, в който стартира гражданска кампания в подкрепа на това предложение.

 

 „Демографската криза е най-страшния бич за страната ни. Раждаемостта у нас намалява с всяка година, все повече млади жени заминават за чужбина, а и заради ниските доходи раждането на деца съзнателно се отлага В същото време повечето български семейства са принудени да правят тежки компромиси с храната и всичко необходимо за отглеждане на най-малките българчета. Държавата трябва да подкрепя младите семейства, за да отглеждат деца”, заяви Галина Господинова, организатор на дискусията от БСП.  Идеята на социалистите e кампанията да бъде продължена със събиране на подписи в подкрепа на намаляването на ДДС за детските храни.

 

Въвъ форума, който започва утре в 18 часа в комплекса „Верея” ще участват народните представители от БСП Драгомир Стойнев, Георги Гьоков и Чавдар Георгиев, Евелина Бетова от Гражданската инициатива „Искам братче! Искам сестриче!” и кандидатът за кмет на община Стара Загора д-р Стефан Шишков.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама