Бариера ще спира колите в Борисовата градина най-рано след месец

07:58, 26 юли 15 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два месеца, след като Столичният инспекторат съобщи, че са поставени кашпи, които да ограничат влизането на автомобили в Борисовата градина, столичани продължават да шофират по алеите в парка. Това показа проверка на София topnovini.bg. В близост до тенис кортовете в парка, колите не само преминават, но превръщат най-предпочитаното място за отдих в София в безплатен паркинг.

Отново потърсихме ръководството на Столичния инспекторат, което преди два месеца обеща, че от страната на ул. „Незабравка“ ще бъде поставена бариера, която да ограничи автомобилното движение. Директорът на Инспектората, Веска Георгиева ни обясни, че бариерата ще бъде поставена след изграждането на паркинга на бул. „Драган Цанков“. Тя заяви, че шофьорите – нарушители са заснети и ще бъдат санкционирани.

„Знаем, че влизат коли в Борисовата градина. Виждаме ги през камерата, която вече е монтирана над бъдещата бариера.. Системата още не е в действие, защото се чака изграждането на паркинга, който ще бъде на бул. „Драган Цанков“. Има изготвен проект и вече е избрана фирма-изпълнител. Чисто технологично преди това не можем да поставим самата бариера“, коментира пред София topnovini.bg директорът на Инспектората.

По думите на Веска Георгиева в Борисовата градина се осъществява контрол от инспектори. Само на 18 юли са санкционирани 36 нарушители.

„Само за миналата събота имаме 6 фиша, 20 констативни протокола и 10 глоби на място. Това обаче не спира непрекъснатото навлизане и не решава проблема“, коментира Георгиева.

Директорът на Столичния инспекторат каза, че се надява бариерата да бъде поставена в рамките на месец. „За мен това е дълъг срок, но не зависи само от нас, а и от изграждането на новия паркинг“, добави тя.

Бариерата ще ограничи навлизането на автомобили в парка, а нарушителите ще бъдат подведени под отговорност, твърдят от Инспектората. В Борисовата градина ще могат да влизат само коли, които зареждат заведенията. Георгиева обясни, че списъкът с номерата на въпросните коли вече е изготвен и предаден. С това се ангажираха отговорните институции. А екипът на София topnovini.bg се ангажира след месец да провери дали ще бъде решен проблемът с колите в Борисовата градина, който съществува от години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама