Двойно повече военни ще се включат в гасенето на пожара в Рила днес

08:17, 26 юли 15 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двойно повече военни ще се включат в гасенето на пожара над Рилския манастир днес. Това съобщиха от Министерството на отбраната. Информацията допълни и директорът на главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Николай Николов. Той допълни, че през тази нощ огънят не се е разпространявал на нови площи. Горят сухи треви и храсти.

53-ма души доброволци вече са се качили на място и са се включили в акцията по потушаването на пожара. Те са дошли в 6 часа, вместо в обявения за доброволци час. В момента на паркинга на Рилския манастир се събират още такива. 75 души от Военновъздушните сили също ще се включат в гасенето днес. На място продължават работа служители на Югозападното държавно предприятие, Военното формирование 26 400 - Благоевград и пожарникари.

Комисар Николай Николов и министърът на отбраната Николай Ненчев координират действията на гасаческите групи. Хеликоптерите също ще окажат помощ за окончателното овладяване на пожара.

"Това обаче не означава, че е потушен", обясни пожарникар номер 1 у нас.

Теренът е с наклон от 70 градуса и достъпът до него е изключително труден. Вече е ясно, че причината за огнената стихия е човешка намеса. Дали обаче предизвикването й е умишлено или не, ще покаже разследването на Районна прокуратура - Дупница.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама