Питат жителите на община Завет за Програмата за управление на отпадъците

08:37, 26 юли 15 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Завет започва проучване на мнението на гражданите във връзка с разработване на Общинската програма за управление на отпадъците и програмата за опазване на околната среда на общината за периода 2015-2020, съобщават от местната управа.

Целта на проучването е да се информира обществеността за разработването на двете стратегически програми, да се вземат предвид и отразят изразените мнения и препоръки.

Анкетната карта е анонимна и може да бъде намерена на официалната интернет страница на общината и в Центъра за информация и услуги на гражданите.

Участниците в анкетата имат възможност да посочат кои са, най-належащите проблеми свързани с управлението на отпадъците и околната среда, които трябва приоритетно да се решат в периода 2015-2020г.

Анкетираните трябва да заявят дали са доволни от услугата сметосъбиране и сметоизвозване, която ползват, както и от услугата по почистване на уличните платна, площадите, алеите, парковите пространства и др.

Има и въпроси, в които участниците трябва да отбележат дали е поносим размерът на плащаната от тях такса битови отпадъци и склонни ли са да плащат по-висока такса, за да се подобри услугата.

Гражданите трябва да отговорят и на въпрос смятат ли, че трябва да се санкционират много строго лицата, които изхвърлят отпадъци на нерегламентирани места или извършват други нарушения свързани с опазване на околната среда.

Анкетните карти могат да се подават в срок до 10 август в в сградата на община Завет или на електронен адрес: [email protected].

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама