Над 1300 ученици обучи пожарната в Търговище

08:44, 26 юли 15 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 1300 ученици от област Търговище са участвали в уроци и практически занятия за защита при бедствия. Това отчетоха от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

За първото полугодие на годината служителите на дирекцията са провели обучение със 148 работници и служители на фирми и институции в област Търговище. За периода са проведени и занятия с деца от три детски градини по тема ”Защита при природни бедствия”. Служителите от сектор “Планиране и превантивна дейност” в дирекцията са провели комплексни теоретико-практически занятия в повечето училища в града, по време на които са обучени общо 479 ученици. В три учебни заведение специалисти са оказали и методическа помощ при проиграване  на плана за защита при бедствия, като в тях са участвали над 800 деца.

"Във връзка с потребността гражданите да имат необходимата информация за адекватнит и навременни действия при случаи на различни бедствия в РД “ПБЗН”-Търговище са разработени варианти за обучение по различни теми - „Защита при земетресение”, „Защита при обгазяване с промишлено отровни вещества”, ”Защита при повишена радиация” и др", обявиха от пожарната.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама