Енергетиците започват ефективни протести на Дунав мост

08:52, 26 юли 15 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ефективни протести организират служителите на "Топлофикация Русе" ЕАД срещу задължителната ежемесечна вноска от производителите на електрическа енергия в размер на 5 % от приходите от продажба във фонд за компенсиране финансовия дефицит на НЕК. Тя е част от Законопроект за изменение и допълнение на закона за енергетиката, вече одобрен на заседание на комисията по енергетика към 43-то Народно събрание от 20 юли т.г.

На 27 и 28 юли енергетиците ще организират шествие от предприятието до кръговото кръстовище в района на ГКПП Дунав мост, където между 11 и 12 ч. ще има протестни действия.

"Искаме отмяна на предвидените в закона за изменение и допълнение на закона за енергетиката промени, касаещи създаване на фонд "Сигурност на електроенергийната система", както и запазване на работните места на работещите в дружеството и в сектор енергетика и редовно получаване на пълните трудови възнаграждения", заявиха от инициативния комитет за провеждане на протест към "Топлофикация Русе" с председател Любомир Керимов.

Синдикалните лидери в компанията вече изразиха притесненията си, че това е рекет, който обрича предприятието на съкращения и дори фалит. Те организираха мълчалив протест на 22 юли в двора на предприятието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама