Д-р Москов: Тази коалиция може да гледа и към втори мандат

09:19, 26 юли 15 / Политика 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След постигнатия консенсус за промени в Конституцията, управляващата в момента коалиция може да гледа и към втори мандат, смята министърът на здравеопазването и зам.-председател на ДСБ д-р Петър Москов. "След тези преговори излизаме с много по-високо доверие и много по-дълъг хоризонт на действие", каза той в ефира на бТВ. 

"Резултатът не е патова ситуация, а че имаме първата, отключващата крачка към промяната на съдебната система, която трябва да бъде затвърдена от промяна в съдебните закони", заяви още д-р Москов и допълни: "Политиката е изкуството на възможното, това направихме през последните две седмици".

Той бе категоричен, че консенсусът за промени в основния закон "нямат политическа цена" и посочи, че Реформаторският блок не може да бъде обивнен в тайни договорки с ДПС. "Нито отношение на ДПС към Реформаторския блок е променено, нито отношението на Реформаторския блок към ДПС е променено", смята здравният министър.

В отговор на въпрос, той заяви, че ще подаде оставка при неприемането на принципите, целите, законите и нормативните документи, които са заложени в програмата на управлението на правителството.

Министърът на здравеопазването бе категоричен, че случаите на нападения над лекари са намаляли рязко. По думите му, тенденцията медици да напускат "Спешна помощ" е спряна и дори обърната. Той съобщи още, че ще бъдат предприети промени в плащането на здравните осигуровки и така, ако само един член на семейството работи, то той ще покрива и част от осигуровките на останалите от семейството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама