Радан Кънев: Вече никой не може да каже, че ДПС не е национално отговорна партия

09:54, 26 юли 15 / Политика 25 493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Ние помогнахме на ДПС да има една линия на защита в изолацията си в българската политика. ДПС спечели привилегията да бъде част от съдебна реформа, за която е обвинявано че е върл противник”, това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев по повод договореното по конституционните промени в ефира на Нова телевизия.

Разговорът беше на запис, направен в петък сутрин, когато се очакваше внасянето на последния вариант на проект за ремонт на основния закон.  

В драматичните преговори, според Кънев, никой не може да си присвои победата, но сега вече никой „няма да може да каже, че ДПС не е национално отговорна партия”.

Големите победители били българските граждани, които искат българското правосъдие да се управлява по друг начин.

„Аз съм 12 години адвокат, който не е излизал от съдебната зала. Липсата на справедливост е резултат от корупцията в системата и ние направихме голямата крачка – пълната промяна на ВСС", посочи той.

За пореден път Кънев отхвърли обвиненията, че реформаторите са се огънали. Призна обаче, че голямата жертва, е че не е постигнато мнозинство за явно гласуване във ВСС.

„Винаги ще има хора, които искат най-радикалните неща, които ще казват, че сме клекнали. Спах много добре след тези резултати - дълбоко убеден съм, че сме постигнали огромна победа”, посочи още лидерът на ДСБ и разказа, че след края на преговорите правосъдният министър му казал, че не може да повярва на успеха.

Кънев отчете като груба грешка, че с ГЕРБ не са събрали първо мнозинство за промените и чак тогава да го внесат в парламента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама