Зеленогорски: Не е скокът на Левски, но е добра крачка в съдебната реформа

11:28, 26 юли 15 / Политика 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Дали е исторически компромис или пробив проектът за промени в Конституцията, не бих казал. За мен не е скокът на Левски, но е една добра крачка напред в съдебната реформа”, това заяви пред БНТ по повод конституционните промени съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок и шеф на предизборния щаб Найден Зеленогорски, цитиран от пресцентъра на блока.

Той увери, че при следващи избори, когато имат по-голяма група в парламента, ще направят повече.

Зеленогорски каза още, че по време на отделните четения на поправките в основния закон, РБ ще работи за по-дълбоки промени и призова политическите партии да не се отмятат от постигнатия консенсус, а 4-те политически сили от управляващото мнозинство да следват целите си единно.

„Димитър  Делчев сложи решаващия 180-ти подпис по съвест, а не по заповед”, обясни Зеленогорски, като допълни, че така Делчев дава знак, че реформата не е достатъчно дълбока, но припознава прагматичното значение на избора си.

По думите му БСП са се изолирали заедно с „Атака“ от процеса по промяна на конституцията и са пропуснали да си дадат по-добра перспектива.

Направи сравнение около конситтуционните промени и месеците след падането на кабинета „Виденов”: „Последните няколко месеца бяха напрегнати, както след падането на кабинета „Виденов“ – тогава се гласуваше закона за валутния борд, който вече толкова години държи България стабилна, сега се внасят измененията в Конституцията.

Според него не са необходми промени в кабинета.

Според Зеленогорски голямата реформаторска победа за тази седмица е намерението за единна регистрация на блока за изборите наесен. Прогнозира, че ще имат повече от един кмет в областните центрове, а вече в над половината общини са постигнати единни кандидатури. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама