Пенсионната реформа остава за септември, смята Миков

11:41, 26 юли 15 / Политика 25 486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пенсионната реформа остава за септември, смята МиковНародното събрание няма да успее да приеме промените в Кодекса за социално осигуряване, предложени от Министерски съвет, до края на тази парламентарна сесия, която изтича следващата седмица. Това предрече председателят на БСП Михаил Миков в доклад за политическата ситуация в страната по време на пленум на Столетницата.

Според програмата на депутатите пенсионната реформа трябва да бъде разгледана на извънредно заседание следващия вторник. Миков обаче предрича, че дебатите за референдума няма да позволят на избраниците да стигнат до проектопромените в КСО.

Той коментира и новия проект за промени в Конституцията, като ги определи като "тежък удар върху парламентаризма". Причината - изтеглянето на първия проект и внасянето на втория без дебати в зала. "Голямото поражение" е нанесено от факта, че "тежката дискусия с аргумент бе подменена от голям брой лаишки изказвания на хора, които дори не са прочели до край Конституцията". Миков разкритикува и идеята за питане до Конституционния съд между първо и второ четене, като заяви, че това прилича на въвеждане на втора камара на българския парламент.

Той заяви, че не се притеснява от изказванията, че БСП е в изолация, тъй като парламентарната група в действията си почивала на буквата на Конституцията. Пред партийците председателят се похвали и за насрочената този петък дискусия по демографската политика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама