ГЕРБ оттегля доверие от кметовете на Вълчи дол и Девня

11:52, 26 юли 15 / Политика 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият директор на НАП-Варна Тошко Янев и общинският съветник в Девня Свилен Шитов са големите изненади на ПП ГЕРБ за предстоящата кметска битка в областта. Това стана ясно при представянето на кандидат-кметовете на партията от председателя на Националния й предизборен щаб Цветан Цветанов. 

Бившият данъчен шеф Тошко Янев, който не присъства на пресконференцията по обявяване на кандидатурите, ще се бори за кметския стол във Вълчи дол. Не стана ясно какви са причините партията да не гласува отново доверие на настоящия градоуправник Пенка Йорданова, която е кадър на ГЕРБ. 

Още по-голямо недоумение буди кандидатурата на Свилен Шитов за кмет на Девня. В момента той е общински съветник в местния парламент, а на предходните избори бе кандидат-кмет, издигнат от "Атака", ВМРО и други крайнодесни формации. Доскоро националистът яхаше граждански протести срещу настоящия общински управник от ГЕРБ Атанас Кузев, от когото партията оттегля доверие, за да изстреля в надпреварата именно Шитов. 

В Белослав ГЕРБ застава зад кандидатурата на Деян Иванов, за когото Цветан Цветанов се изказа много ласкаво. В Долни чифлик в кметската битка се впуска настоящият депутат Красимира Анастасова. В Провадия партията издига кандидатурата на Дияна Агностева, която отсъства от пресконференцията. В Суворово кандидатът на ГЕРБ ще бъде Данаил Йорданов, а в Дългопол Николай Христов.

В останалите общини партията ще разчита на досегашните си кметове: Емануил Манолов (Аврен), Атанас Стоилов (Аксаково), Анастас Трендафилов (Бяла), Иван Портних (Варна) и Димитър Димитров (Ветрино). 

В ГЕРБ са готови и с номинациите за районни кметове и общински съветници, но те ще бъдат утвърдени след 1 септември. Цветан Цветанов не отговори по същество на въпроса дали кадрите на бившия областен председател на ГЕРБ-Варна, Павел Димитров, ще заемат позиции в листите за общински съветници на партията. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама