Велошествие в памет на загиналите деца се проведе в Бургас, кметът дойде без колело (снимки)

12:46, 26 юли 15 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Велошествие в памет на загиналите при пътнотранспортни произшествия деца се проведе в Бургас. Около 30 любители на колоезденето се събраха на спирката до строящата се зала „Арена Бургас“ в комплекс „Изгрев“ в 10.00 ч., за да подкрепят инициативата на Фондация „Безопасни улици от Валя”, която празнува 4 години от създаването си.

Мотото на велошествието бе „Да покараме с кмета!“. Самият бургаски градоначалник обаче не се появи на уреченото място. Председателят на фондацията Мария Димитрова на няколко пъти разговаря нервно по телефона, за да кани кмета да дойде при велосипедистите. В крайна сметка се оказа, че той пристига пеш в компанията на депутата Иван Вълков и още няколко души. За да не се бави още шествието, към 10,20 часа велосипедистите тръгнаха от сборния пункт и се разминаха с Димитър Николов по пътя.

Бургаският кмет, придружаван от Мария Димитрова, депутата Иван Вълков, бившата депутатка и телевизионна водеща Калина Крумова и общинари се отправиха пеш към мястото на вече заличената „зебра“, където загина 12-годишната Валя Димитрова, за да поднесат венци и цветя. По пътя си те минаха през част от новоизградените велоалеи в жк „Изгрев“.

Новата придобивка обаче се оказа, че хич не се харесва на повечето любители на колоезденето.

„Това не са велоалеи, по които можеш да се предвижваш в града. Това са едни велоалейки, по които да учим децата си да карат колело“, заяви пред журналисти Михаил Попов, секретар на „Безопасни улици“. Според него трябва да има уволнени хора от Общината, тъй като заданието е подадено от там. А проектантите правят това, което им се зададе да свършат.

Дали велосипедистите се разсърдиха на Димитър Николов, задето не покара колело с тях, или по някаква друга причина, но те не се появиха на мястото, където бяха поставени венците, както беше предварителната уговорка. След продължително изчакване организаторите решиха церемонията да се състои без тях. От „Пътна полиция“ спряха движението по бул. „Транспортна“, като червени и бели цветя бяха положени на пътното платно и полети с вода. Присъстващите почетоха паметта на загиналите по пътищата с минутка мълчание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама