Чужденци скандалджии почивали в Слънчев бряг, не искали да си плащат

13:11, 26 юли 15 25 458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Чужди туристи лежат гратис под чадърите в Слънчев бряг и вдигат грозни скандали, когато разберат, че трябва да си платят плажните принадлежности. Това твърди концесионерът на южния плаж в курортния комплекс. Проблемът ескалирал с всяка изминала година.

Летовниците често заплашвали със саморазправа. Най-агресивни в това отношение били руските туристи, на второ място се нареждали гостите от Западна Европа. Те грубо отказвали да заплащат екстрите на пясъка, като същевременно не се съгласявали да ползват безплатната зона. Чужденците настоявали да ползват чадърите и шезлонгите безплатно с цената на страшни скандали. За разлика от тях български летовници били най-възпитаните туристи на плажа.

Все по-често чужденците влизали в разпри със спасителите и билетните касиери на плажа. Причината е, че не били запознати с правилата, твърдейки, че щом хотелът им е ол инклузив, то и плажните услуги не се заплащат.

„Всяко лято се сблъскваме с този неприятен проблем. Смущаващо е, че голям процент лягат между редовете на чадърите в платената зона или на самия бряг, където преминаването е невъзможно. По закон всяка охраняема плажна ивица е разделена така, че едната половина е платена, с шезлонги и чадъри, а другата свободно достъпна за хората, които искат да плажуват, без да плащат за услугите. За това има и поставени информационни табели на пясъка, които посочват къде са границите на платените и безплатните зони“, коментира управителят на южния плаж в Слънчев бряг Кирил Спасов.

Концесионерът настоява туроператорите, туристическите организации, изпращащите агентства от чужбина и хотелиерите у нас да уведомяват туристите за правилата по българските плажове и че свободната зона за поставяне на собствени чадъри и шезлонги е 50 процента от наетата концесионна ивица. Спасов уточни, че по цялата брегова ивица платената зона е обозначена с табели, на които са изписани цените на услугите на пясъка. Цената за чадър е 8 лева, толкова струва и шезлонгът. Туристите могат да поставят собствени чадъри, шезлонги, масички само в безплатната зона.

От фирмата концесионер апелират към туроператорите и други заети с бизнеса представители да информират туристите, че ол инклузивът свършва, след като напуснат хотела, в който са отседнали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама