Български уестърн в неделната вечер на "Филмови нощи във Филипополис"

13:36, 26 юли 15 / Култура 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На българския уестърн "Омбре" ще могат да се насладят пловдивчани в неделната вечер на "Филмови нощи във Филипополис" от 21.15 ч. в лятно кино "Орфей", съобщиха организаторите.

В новата родна продукция, определяна като "балкански уестърн", играят Валери Йорданов, Стефка Янорова, Любомир Бъчваров, Иван Ранков, които за постижения в актьорските си изпълнения донесоха "Златна роза" на филма от филмовия фестивал във Варна.

"Омбре" е история за приятелството, любовта и толерантността и невъзможността да се постигнат по едно и също време и на едно място, особено тук – на Балканите. Продукцията е дебют в пълнометражното игрално кино за режисьора Захари Паунов, който загуби живота си в автомобилна катастрофа през миналия октомври. Филмът е създаден по едноименния роман на Емил Тонев, който е и главен сценарист.

Валери Йорданов влиза в ролята на 30-годишния Ангел, който иска да емигрира, но по стечение на обстоятелствата заживява на границата. Задачата му е да пренесе наркотици до Западна Европа. След поредица от противоречия и нови усложнения по сделката, Ангел буквално хваща гората вместо Париж и попада сред имигрантска балканска общност. Там се появява и "Омбре", на когото е кръстен филмът - вманиачен младеж по старите уестърни. 

За финал на седмичния киномаратон си подарете "Най-дългото пътуване" от автора на бестселъри Никълъс Спаркс ("Писмо в бутилка", "С дъх на канела", "Тетрадката") – от 23.20 ч. Той  представя една необикновена романтична история, която започва от кутия със стари писма, описващи изпълнения с любов и мъдрост житейски път на влюбена двойка. Тя ще помогне на Люк и София да открият истинската стойност и смисъл на обичта.

Айра и Рут, Люк и София са две двойки, разделени от времето и възрастта си. Те нямат почти нищо общо по между си, докато серия от неочаквани събития не преплитат съдбите им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама