Борисов: Догодина ще откриваме по 2-3 обекта на ден

13:56, 26 юли 15 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Всеки ден излизат нови и нови неща и проекти, според плановете през следващата година дните няма да ни стигнат. Имаме по две-три откривания на ден. Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на пречиствателна станция в гр. Раковски, цитиран от агенция „Фокус”.

Според Борисов една от причините българинът да е най-болен, е че десетилетия наред живее в среда със септични ями, без пречистване на водите, като всички отпадни води се вливат в реките и това дава своето отражение.

Той поясни, че пречиствателни станции се правят с пари от борбата с контрабандата.

От средствата, които са влезли в държавата вследствие на борбата с контрабандата са дадени 107 млн.лв за тютюнопроизводителите, 300-400 млн. лв. са отишли към общините, „за да си оправят улиците, които не са били асфалтирани от десетилетия”.

„Само приходите от данъците са над 1 млрд. лв от началото на годината, а от митниците над 300-400 млн. лв.”, посочи министър-председателят. 100 млн. лв. пък били дадени „за празниците”.

 „Благодаря , че опозицията е градивна и не ни атакува. Пък и ние не пипаме парите от дълга, които стоят във фискалния резерв и подпират валутния борд”, каза още премиерът.

По думите му над 90% от кметовете в страната работят добре и са си създали екипи с млади хора, притежаващи необходимите знания, квалификации, езици и умения. Всички оперативни програми работели, кметовете техните екипи и министерствата вече са създали много добра организация.

„С времето се натрупва доверие между Брюксел и нашите агенции и министерства. Аз съм убеден, че ще завършим годината с над 93-94% усвояемост - такава, каквато обещах преди няколко години”, каза още Борисов.

Премиерът увери, че всички, участвали в гасенето на пожара в Рила, ще бъдат наградени. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама